3 MASA PINTU SKY DIBUKA

Dari Abu Hurairah Radhiyallahu ‘Anhu, sebenarnya Rasulullah Sallallahu’ Alaihi wa Sallam bersabda: “Pintu-pintu syurga dibuka pada hari Isnin dan Khamis, sehingga setiap hamba yang tidak mengaitkan sesuatu dengan Allah Subhanahu wa Ta’ala diberi pengampunan, kecuali bagi seorang lelaki ada permusuhan antara dia dan abangnya. Ia mengatakan: beri masa kepada kedua orang ini untuk berdamai. -tiga kali-.” (HR. Muslim No. 2565.)

Abu Hurairah Radhiyallahu ‘Anhu mengatakan bahawa Rasulullah Sallallahu’ Alaihi wa Sallam bersabda: “Ketika bulan Ramadhan tiba, pintu-pintu syurga akan dibuka dan pintu-pintu neraka Neraka ditutup dan para dukun dibelenggu.” (Muttafaqun ‘alaih, HR. Bukhari No.3277 dan ini adalah lafazhnya, dan Muslim No 1079.)

Umar bin Khaththab Radhiyallahu ‘Anhu mengatakan bahawa Rasulullah Sallallahu’ Alaihi wa Sallam bersabda: “Tidak ada seorang pun dari kami yang melakukan wudhu, lalu dia menyelesaikan wudhu, lalu dia membaca: ‘Aku bersaksi bahawa tidak ada Ilah (yang benar-benar disembah kecuali Allah Subhanahu wa Ta’ala, dan sesungguhnya Muhammad adalah hamba Allah Subhanahu wa Ta’ala dan utusan-Nya, kecuali jika lapan pintu syurga dibuka, dia dapat masuk dari pintu yang dia kehendaki. “(HR. Muslim No. 234.)

Koleksi Kuliah Elektif; https://www.youtube.com/user/syeduum

__ATA.cmd.push(function() {
__ATA.initDynamicSlot({
id: ‘atatags-26942-5fbb55c14b858’,
location: 120,
formFactor: ‘001’,
label: {
text: ‘Advertisements’,
},
creative: {
reportAd: {
text: ‘Report this ad’,
},
privacySettings: {
text: ‘Privacy settings’,
}
}
});
});