Alhamdulillah, dalam gambar (1) terdapat susunan surah-surah yang menjadi amalan Al Habib Abdullah bin Alawi bin Muhammad Al Haddad dalam solat (nyaring) {Maghrib / Isya ‘/ Subuh} yang mana saya mendapat sijil praktik dari Al Marhum Al Arifbillah Habib Husin bin Umar bin Hasan Al Haddad, semoga Allah mencuri rahmat kepadanya dan keluarganya dan diberi ketenangan.

Dalam gambar (2,3,4) terdapat juga jadual surah yang lebih jelas yang dibaca pada setiap sholat fardhu setiap hari yang dianjurkan dan diamalkan oleh Al-Habib Abdullah bin Alawi bin Muhammad Al-Haddad, semoga Allah mencuri rahmat kepadanya dan keluarganya dan diberi ketenangan.

Jadual ini disusun dari rujukan ke buku-buku oleh Al-Habib Abdullah Al-Haddad yang berjudul (تثبيت الفؤاد) atau “Pengukuhan Hati”, (غاية القصد, الـمراد) dan juga buku-bukunya yang lain.

Semoga Allah mencuri rahmat atas usahanya. Catatan: Jika jangka waktu tidak mengizinkan, dapat diganti sebagai berikut: 1. Pada malam hari Khamis, selama sholat Isya, yang perlu dibaca سَبِّحِ اَسْمَ (Surah 87 – Al A’la) dan هَلْ أَتَاك حَدِيْثُ (Surah 88 – Al Ghashiyah); boleh dibaca أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (Surah 94 – Al Inshirah) dan إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللهِ (Surah 110 – Al Nasr) .2. Pada pagi Jumaat, semasa solat Fajr, yang perlu dibaca آلَمِ تَنْزِيْلُ الْكِتَبِ (Surah 32 – Al Sajdah) dan هَلْ أَتَى عَلَى الإِنْسَنِ (Surah 76 – Al Insan); boleh dibaca سَبِّحِ اَسْم َ (Surah 87 – Al A’la) dan هَلْ أَتَاك حَدِيْثُ (Surah 88 – Al Ghashiyah). (Jadual ini disusun oleh Al-Habib Ali bin Essa bin Abdulkader Al-Haddad; itulah cucu Al-Habib Abdullah) Al-Haddad. Semoga Allah mencuri rahmat-Nya kepada mereka).

Bacaan rezeki murah: https://www.youtube.com/watch?v=z-Cg0fE6AMc

__ATA.cmd.push(function() {
__ATA.initDynamicSlot({
id: ‘atatags-26942-5fbaaa86abc01’,
location: 120,
formFactor: ‘001’,
label: {
text: ‘Advertisements’,
},
creative: {
reportAd: {
text: ‘Report this ad’,
},
privacySettings: {
text: ‘Privacy settings’,
}
}
});
});